Recite im, kandidovaću se

Izvor: B92, 26.Feb.2024, 12:19

"Recite im, kandidovaću se"

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio kako namerava opet da se kandiduje na predsedničkim izborima koji bi trebalo da se održe 2025. godine.

“Recite im (beloruskim liderima opozicije koji se nalaze u egzilu) da ću se kandidovati. I što situacija bude teža, oni će aktivnije plašiti naše društvo i vas“, rekao je Lukašenko dopisniku agencije Belta posle glasanja na parlamentarnim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i izborima za lokalne savete u zemlji u nedelju.

"Nijedna odgovorna osoba, odgovoran predsednik, neće napustiti svoj narod koji ga je pratio u bici", rekao je Lukašenko, dodajući da će, što opozicija bude agresivnija, on brže ići ka izborima, preneo je portal Politiko.

Lukašenko (69) vodi Belorusiju od 1994. On je blizak saveznik Vladimira Putina i jednom je rekao da smatra ruskog lidera "svojim starijim bratom".

On je takođe upozorio da će biti promena pre izbora 2025. godine. "Ima još godinu dana do predsedničkih izbora. Mnogo toga se može promeniti. Naravno da ćemo ja i svi mi, društvo, reagovati na promene koje će se desiti u našem društvu i u kojoj situaciji ćemo pristupiti glasanju za godinu dana", rekao je on.

Lukašenko je u januaru potpisao zakon kojim sebi garantuje imunitet, doživotnu zaštitu i imovinu koju obezbeđuje država nakon što podnese ostavku na predsedničku funkciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.