Izvor: JUGpress.com, 21.Maj.2022, 16:13

RIK usvojio izveštaj o predsedničkim izborima

BEOGRAD

Republička izborna komisija (RIK) usvojila je danas izveštaj o sprovednim izborima za predsednika Republika, koji će biti upućen Skuštini Srbije.

U izveštaju, koji je predsednik RIK Vladimir Dimitrijević pročitao na sednici Komisije, navodi se da su izbori za predsednika Republike održani 3. aprila, a potom i 16. aprila glasanje je ponovljeno na 35 biračkih mesta.

Na izborima je učestvovalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << osam kandidata, ukupan broj birača, utvrđen na dan 1. aprila je 6.502.307 i moglo se glasati na 8.267 biračkih mesta.

Na izbore je izašlo 3.811.585 birača, dok je važećih listića bilo 3.707.679.

Izbori za predsednika su ponovljeni 16. aprila na 35 biračkih mesta, pročitao je Dimitrijević i naglasio da je devet udruženja iz Srbije imalo posmatrače na izborima ili 4.678 posmatrača, dok je RIK dao odobrenja i za 23 organizacije iz inostranstva sa 537 posmatrača na izborima.

On je podsetio da je RIK 9. maja usvojio izveštaj o ukupnim rezultatima izbora, koji pokazuju da je Vučić osvojio 2.224.914 glasova birača i time j ponovo izabran za predsednika Srbije, o čemu mu je RIK izdao i uverenje.

Članovi RIK u stalnom sastavu jednoglasno su usvojili izvšetaj o sprovedenim izborima za predsednika Srbije.

Izvor: FoNet

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.