Prve procene rezultata predsednčkih izbora u Peruu, mala prednost za Keiko Fudžimori (VIDEO)

Izvor: Beta, 07.Jun.2021, 10:09

Prve procene rezultata predsednčkih izbora u Peruu, mala prednost za Keiko Fudžimori (VIDEO)

Kandidatkinja desnice Keiko Fudžimori tesno vodi na predsedničkim izborima u Peruu na osnovu prvih i nepotpunih rezultata glasanja.Fudžimori je osvojila 52,9 odsto glasova, dok je njen rival, kandidat levice Pedro Kastiljo dobio 47,09 odsto glasova.Ovi rezultat dobijeni su na osnovu prebrojanih glasova sa 42 odsto biračkih mesta, od ukupno 86.488.Očekuje se da će glasovi iz ruralnih delova zemlje ići u korist kandidata levice i smanjiti razliku.Konačni rezultati biće poznati tek za nekoliko dana, a novi predsednik bi trebalo da preuzme dužnost 28. jula, na 200. godišnjicu nezavisnosti Perua.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Peru: Kastiljo preuzeo vođstvo na predsedničkim izborima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 07:06

Socijalistički kandidat Pedro Kastiljo preuzeo je vođstvo nad desničarskom rivalkom Keiko Fudžimori na predsedničkim izborima u Peruu, prilivom glasova iz ruralnih sredina...Na osnovu 94 odsto prebrojanih glasova, Kastiljo ima 50,1 odsto glasova, a Fudžimorijeva 49,9 procenata...Kastiljo, sin poljoprivrednika,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.