Protest opozicije u Podgorici

Izvor: RTS, 20.Apr.2013, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest opozicije u Podgorici

Zbog nepravilnosti na predsedničkim izborima u Podgorici se održava protest pristalica predsedničkog kandidata Miodraga Lekića. Opozicija traži poništenje glasanja od 7. aprila i raspisivanje novih izbora.

U Podgorici se održava protest pristalica predsedničkog kandidata Miodraga Lekića zbog neregularnosti na izborima, na kome će, kako je najavljeno iz opozicije, biti zatraženo poništenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << glasanja održanog 7. aprila i raspisivanje novih predsedničkih izbora u Crnoj Gori.

Prvi govornici na skupu, Tamara Milošević i Rifat Vesković, pozdravili su, kako su rekli, pravog predsednika Crne Gore, Miodraga Lekića.

Miloševićeva je rekla da je ovo vreme pobune, a Vesković je rekao da sadašnja crnogorska vlast za 20 godina nije donela "ništa dobroga".

Vesković je pozdravio "borce građanskog pomirenja", lidere Nove srpske demokratije i Pokreta za promene Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića.

Nije izvesno da li će na protestu govoriti i lideri opozicionih stranaka.

Organizatori očekuju najmanje 10.000 učesnika na protestu koji se održava ispred zgrade u kojoj je sedište predsednika Crne Gore.

Na bini ispred zgrade istaknut je veliki transparent "Pobeda svih nas", a uži centar grada je blokiran za saobraćaj.

Na protest u Podgorici autobusima su krenuli građani iz više gradova Crne Gore.

Autobuski prevoznici u Pljevljima odbili su, međutim, da građane iz tog grada voze na miting, rečeno je u Lekićevom izbornom štabu u Pljevljima.

Iz Pljevalja je, kako je javljeno, jutros u Podgoricu krenula kolona automobila sa učesnicima mitinga.

Lekić, koji je lider Demokratskog fronta, rekao je ranije da neće priznati pobedu Vujanovića i pozvao građane Crne Gore na protest u Podgorici.

Povod za protest je izborna krađa na predsedničkim izborima. Mi smo bili dužni da omogućimo građanima da podignu glas protiv izborne krađe, rekao je on.

Lekić je istakao da se radi o građanskom skupu, koji treba da protekne u civilizovanoj i mirnoj atnosferi.

Vujanović je ranije napomenuo da je njegova pobeda na predsedničkim izborima očigledna i da su je potvrdile sve državne isntitucije, kao i međunarodni posmatrači, istakavši da su izbori završeni.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.