Podneta tužba: Tramp nema pravo da se kandiduje za predsednika?

Izvor: B92, 26.Avg.2023, 10:24

Podneta tužba: Tramp nema pravo da se kandiduje za predsednika?

Vašington -- Advokat iz Floride Lorens Kaplan podneo je tužbu saveznom sudu u kojoj osporava pravo Donalda Trampa da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine.

On se u tužbi poziva na 14. amandman Ustava SAD i klauzulu kojoj se navodi da oni koji su učestvovali u pobuni protiv vlade ne mogu da budu na funkciji, prenosi "Palm Bič Post".

"Suština je u tome da je predsednik Tramp istovremeno učestvovao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pobuni i pružao pomoć drugim pojedincima koji su učestvovali u takvim akcijama", piše u Kaplanovoj tužbi.

Dodaje se da Tramp "više nema pravo" da se kandiduje za bilo koju funkciju u SAD.

"On je strašan tip. Ako bude bio predsednik, mislim da ćemo biti na putu ka fašizmu. Ne postoji zakon koji kaže da moramo da ostanemo demokratija zauvek", naveo je Kaplan u razgovoru za portal "Hil".

Bivši predsednik SAD se suočava sa četiri optužnice, od kojih se dve odnose na navodni pokušaj da se ponište rezultati izbora 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

VIŠE NEMA PRAVO DA SE KANDIDUJE? Advokat pokreće tužbu protiv Trampove kandidature za predsednika

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Avg.2023

Advokat iz Floride Lorens Kaplan podneo je tužbu saveznom sudu u kojoj osporava pravo bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa da se kandiduje na predsedničkim izborima 2024. godine...On se u tužbi poziva na 14. amandman Ustava SAD i klauzulu kojoj se navodi da oni koji su učestvovali u pobuni protiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.