Pobednice ili gubitnice

Izvor: Blic, 09.Mar.2012, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednice ili gubitnice

Ne volim ovo doba godine. Proleće je skoro tu, ali zima nikako da pokaže svoja leđa. Već treći vikend zaredom nadam se da ću spakovati zimske stvari i uskočiti u baletanke. Odvažim se na momente i prošetam u salonkama, ali samo nakratko, i onda se vratim kući i cvokoćem još dva sata.

Dođe ti da zaplačeš od zime. Ili vetra? Baš kao Putin prošle nedelje, kada je sa suzama u oku proglasio pobedu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsedničkim izborima. Baš bi bila fora da se zaista rasplakao, pa makar i od radosti, zar ne? Ali to su ti slovenski muškarci, kršni, jaki i nepobedivi. Koji nikad ne pokazuju suze osim ako im se slučajno ne omakne, zbog vetra? Valjda ta "sramotna radnja” i dalje pripada nama ženama.

Možda su zbog toga mnogi muškarci bili oni Sloveni ili Evropljani odrasli na "Kumu”? Ako niste znali, prošlo je 40 godina od premijere ovog legendarnog filma davne 72 godine. Zanimljivo je da ovaj svet, bar što se nas žena tiče i pridruženih nam prijatelja i dalje manje više funkcioniše ko u pomenutom filmu velikog Kopole. Majke, verne supruge, sestre. One koje slede i plaču.

Bez obzira na uspeh, obrazovanost i jednakost. Jer muškarci su i dalje brojniji u Skupštini, na mestima gde se odlučuje i deli profit. Mi više radimo, više trošimo svoj novac, imamo mnogo više obaveza, manje plačemo i još uvek nas manje plaćaju. I pored jednakosti u radu. I, nažalost, pored svih uspeha, dostignuća, kao da i dalje živimo u muškom svetu. A 8. mart, taj internacionalni praznik žena bi trebalo da u pojedinim zemljama podseti na tu jednakost, uspehe i nezavisnost. Tamo gde žene verovatno i najmanje jednakosti imaju i gde i dalje umesto pravog priznanja dobijaju buket na poslu. Jednakosti koja se u nekim sistemima sastoji od toga da je najviše što se žene mogu da postignu je da budu prve dame. Ili ljubavnice predsednika? Pa i ako zaplaču od sreće ili zime, suze su i onako u redu, bar kad su žene u pitanju.

Belo: Nađa Higl osvojila bronzu u Londonu.

Crno: Brza i nesavesna vožnja.

Povezane vesti: Plavi ponedeljak

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.