Peru: Kastiljo pobedio na predsedničkim izborima, Fudžimori osporava

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jun.2021, 08:42

Peru: Kastiljo pobedio na predsedničkim izborima, Fudžimori osporava

Peruanski socijalistički kandidat Pedro Kastiljo, pošto je osvojio najviše glasova, proglasio je pobedu na predsedničkim izborima, ali ona ne može da bude još potvrđena jer je osporava njegova desničarska suparnica Keiko Fudžimori.

Kastiljo je nakon svih prebrojanih listića osvojio preko 50 odsto glasova i 44.058 više u odnosu na Fudžimori, koja je iznela optužbe da je njen konkurent varao na izborima bez navođenja nikakvih dokaza, ali su međunarodni i domaći >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << promatrači ocenili da su izbori bili regularni, prenosi Bi-Bi-Si.

Rezultate izbora održanih 6. juna nije službeno potvrdila izborna komisija, ali je Kastiljo, 51-godišnji bivši školski učitelj i sindikalni vođa, već proglasio pobedu i pozvao vlasti da poštuju volju naroda, a njegova stranka Slobodni Peru odbacila je optužbe za izbornu prevaru.

Više od 18,8 miliona Peruanaca glasalo je na ovim predsedničkim izborima, što je odziv od skoro 75 odsto.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

"Osporen izborni rezultat"

Izvor: B92, 16.Jun.2021

Lima -- Peruanski socijalistički kandidat Pedro Kastiljo, pošto je osvojio najviše glasova, proglasio je pobedu na predsedničkim izborima...Međuim, ona ne može da bude potvrđena jer je osporava njegova desničarska suparnica Keiko Fudžimori...Kastiljo je nakon svih prebrojanih lističa osvojio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.