Pala je Trampova maska? Spremio je odgovor Putinu

Izvor: Telegraf.rs, 08.Jan.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pala je Trampova maska? Spremio je odgovor Putinu

Budući šef kabineta novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa Rens Pribus izjavio je danas da je Tramp primio zaključak obaveštajnih agencija o umešanosti Rusije u sajber napade, sa ciljem remećenja predsedničkih izbora u SAD i dodao da će "možda biti odgovora na hakovanje", prenosi Rojters.

On je u izjavi za Foks njus rekao da je Tramp prihvatio činjenicu da u ovom konkretnom slučaju "entiteti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << iz Rusije" stoje iza upada u "organizaciju i operativu" Demokratske stranke.

Pribus je dodao da Tramp planira da naredi obaveštajnim agencijama da preporuče šta treba da se radi, a da će u zavisnosti od tih preporuka "možda biti odgovora" na rusko hakovanje.

Foto: Tanjug/AP

Američki obaveštajni zvaničnici objavili su u petak izveštaj u kojem se navodi da je ruski predsednik Vladimir Putin izdao naređenje da se utiče na predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

U izveštaju o ruskom hakovanju tokom izbora u SAD, s kojeg je skinuta oznaka poverljivosti, tvrdi se da je ruska vlada razvila "jasnu sklonost" prema Trampu.

U verziji izveštaja za javnost od 25 strana, navodi se da ruski napori utiču na predsedničke izbore 2016. godine i predstavljaju "najnoviji izraz dugogodišnje želje Moskve da podrije liberalni demokratski poredak predvođen SAD-om".

Tvrdi se da je cilj mešanja Moskve bio da se podrije poverenje javnosti u američki demokratski proces, omalovaži kandidatkinja Demokratske partije Hilari Klinton i "naudi" njenom izboru za predsednika SAD.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo kako Tramp planira da odgovori hakeru Putinu

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2017

Budući šef kabineta novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa Rens Pribus izjavio je u nedelju da je Tramp primio zaključak obaveštajnih agencija o umešanosti Rusije u sajber napade, sa ciljem remećenja predsedničkih izbora u SAD i dodao da će "možda biti odgovora na hakovanje", prenosi Rojters...On...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.