PRVI PUT U JAVNOSTI OD KAD MU JE POZLILO! Sve oči uprte u Erdogana - pred njim je najteži ispit do sada (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2023, 15:32

PRVI PUT U JAVNOSTI OD KAD MU JE POZLILO! Sve oči uprte u Erdogana - pred njim je najteži ispit do sada (FOTO)

Parlamentarni i predsednički izbori 14. maja smatraju se najtežim ispitom za Erdoganovu 20-godišnju vladavinu.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, koji se od utorka uveče osećao loše, danas se ponovo pojavio u javnosti u Istanbulu, objavile su televizijske stanice.

Kasno u utorak Erdogan je morao nakratko da prekine televizijski intervju uživo nakon što je pretrpeo ono >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << što je kasnije opisao kao stomačne tegobe.

Šezdesetdevetogodišnji Erdogan kasnije se vratio kako bi završio intervju, u kojem je rekao da mu je intenzivna izborna kampanja izazvala neke "ozbiljne" stomačne probleme.

Zbog crevne viroze Erdogan je u sredu odložio predizborne govore u tri pokrajine središnje Anatolije, dve nedelje pred predsedničke izbore 14. maja.

Turski predsednik se nakon četiri dana odsutnosti pojavio na aeronautičkom sajmu Teknofest u staroj zračnoj luci Ataturk u Istanbulu na kojem je turska vojna industrija izložila dronove i avione.

Prema službenom programu, Erdogan će kasnije učestvovati na izbornom skupu u Izmiru, na zapadnoj obali. U nedelju u Ankari nastavlja svoju izbornu kampanju.

Ujedinjeni opozicioni blok pokušava da ga smeni u jeku ozbiljne ekonomske krize i rastućeg nezadovoljstva zbog miliona izbeglica u zemlji.

Zajednički opozicioni kandidat za predsednika Kemal Kiličdarlogu je u sredu poželeo Erdoganu brz oporavak.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.