Izvor: RTS, 23.Jan.2021, 10:42

Odloženo suđenje Trampu: Slučaj pred Senatom 8. februara

Suđenje o opozivu bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa počeće u američkom Senatu u nedelji koja počinje 8. februara, saopštio je lider većine u Senatu Čak Šumer.
Prethodno je objavljeno da će američki Predstavnički dom u ponedeljak dostaviti Senatu predlog za opoziv Trampa, optužujući ga za podsticanje na pobunu.

Šumer je rekao da će time započeti sudski proces koji bi mogao da mu "zatvori vrata" za ponovno kandidovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na predsedničkim izborima.
Lider republikanaca u Senatu, Mič Mekonel, prethodno je predložio da se početak suđenja za opoziv Trampu pomeri za nedelju dana ili više, kako bi Tramp imao vremena da pripremi odbranu.
Predstavnički dom je prošle nedelje optužio Trampa za podsticanje nasilne pobune na američkom Kapitolu, otvarajući put suđenju u Senatu. Ako bude osuđen, mogao bi mu biti zabranjeno bavljenje politikom u budućnosti.
Njegovo suđenje u Senatu biće jedino ikada održano nakon što je predsednik napustio funkciju.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.