Neće biti srpskih predsedničkih izbora na Kosovu

Izvor: B92, 24.Jan.2022, 17:10

"Neće biti srpskih predsedničkih izbora na Kosovu"

Šefica Poslaničke grupe Samoopredeljenje Mimoza Kusari-Ljilja izjavila je da neće dozvoliti organizovanje predsedničkih izbora Republike Srbije na Kosovu.

Kusari-Ljilja je navela da treba nastaviti da se primenjuje praksa poput Rezolucije koju je Skupština usvojila za srpski referendum.

"Kosovo treba da primeni svoje funkcionisanje kao normalna država ne samo u regionu već i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Evropi tako što će građanima sa dvojnim državljanstvom garantovati proces glasanja bilo preko pošte ili beogradske kancelarije za vezu u Prištini, ali vraćanje tradicionalnoj organizaciji srpskog izbornog procesa na Kosovu neće biti moguće", rekla je Kusari-Ljilja.

Ona je dodala da srpska zajednica na Kosovu mora da shvati da je iluzija "da je Kosovo deo Srbije, završena".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.