Mreža Eks planira da odobri političko oglašavanje

Izvor: VOA, 29.Avg.2023, 23:04

Mreža Eks planira da odobri političko oglašavanje

Društvena mreža Eks, ranije poznata kao Tviter, objavila je da će odobriti političko oglašavanje američkih kandidata i političkih partija. Saopšteno je i da će biti povećan broj članova tima koji će kontrolisati tu oblast uoči predsedničkih izbora 2024. Kompanija je objavila da će osnovati globalni centar za transparentnost oglašavanja koji će, kako je navedeno, korisnicima omogućiti da vide koje će političke oglase promovisati mreža Eks. Navedeno da će pod zabranom ostati sadržaji koji šire neistine ili dovode u pitanje poverenje javnosti u izborni proces. Agencija Rojters piše da bi dozvola političkog oglašavanja na mreži Eks mogla da poveća prihode u trenutku kada su se brojni oglašivači povukli ili smanjili potrošnju zbog bojazni od pojave neprikladnih sadržaja. Društvenu mrežu Eks, kao i druge platforme, kritikuju stručnjaci i članovi Kongresa - navodeći da ne čine dovoljno u sprečavanju širenja neistina tokom glasanja. Od prelaska u vlasništvo milijardera Ilona Maska, navodi Rojters, mreža Eks se suočava sa sumnjama sa je spremna za izazov predsedničkih izbora novembra 2024, pogotovo nakon otpuštanja hiljada zaposlenih, koji su radili u timovima za proveru istinitosti sadržaja i sajber bezbednost. U periodu pre promene vlasništva bivši Tviter je 2019. uveo zabranu političkog oglašavanja. Januara 2023. zabrana je ukinuta i odobreni su oglasi koji su, kako je tada navedeno, podizali svest o značajnijim temama poput registracije birača.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iks će dozvoliti političko oglašavanje uoči izbora u Americi

Izvor: Danas, 29.Avg.2023

Društvena mreža Iks (X) saopštila je da će dozvoliti političko oglašavanje kandidata i partija na američkim izborima.

Nastavak na Danas...

X će dopustiti političko oglašavanje kandidata i stranaka uoči izbora u SAD

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 30.Avg.2023, 09:26

Pre nego što je Ilon Mask kupio Twitter u oktobru, platforma je zabranila sve političke oglase na globalnom nivou od 2019. godine...U januaru je zabrana ukinuta i počelo je dopuštanje oglasa sa svrhom, na primer u SAD-u oglasi koji podižu svest o pitanjima kao što je registracija birača...Najavljeno...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.