Milatović: Rekli smo zbogom poslednjem diktatoru u Evropi

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 22:45

Milatović: "Rekli smo zbogom poslednjem diktatoru u Evropi"

Podgorica -- Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović obratio se javnosti nakon ostvarene ubedljive pobede u drugom krugu predsedničkih izbora.

"Večeras je noć koju smo čekali više od trideset godina, neka nam je srećna ova pobeda", rekao je.

"Rekli smo veliko dobro veče i dobar dan jednoj bogatijoj i uspešnijoj Crnoj Gori. Večeras ostavljamo prošlost u prošlosti, snažno koračamo u budućnost. Pozivam sve da večeras dostojanstveno slave", kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Milatović i dodao:

"Rekli smo zbogom jednom pogubnom režimu i poslednjem diktatoru u Evropi".

Milatović je rekao da Crnu Goru više niko neće svađati.

Dodao je da je ovo istorijsko veče i još jednom pozvao da se dostojanstveno slavi jer, kako kaže, ništa ne treba da unizi veliki uspeh.

Podsetimo, prema rezultatima Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), kandidat pokreta Evropa sad Jakov Milatović, prema projekciji na 89,3 odsto uzorka, osvojio je 60,1 odsto glasova u drugom krugu predsedničkih izbora u Crnoj Gori, a aktuelni šef države Milo Đukanović 39,9.

Glasalo je 69,33 odsto birača, što je pet odsto više nego u prvom krugu.

Prema podacima CDT-a na osnovi 100 odsto obrađenih glasova Milatović je osvojim 58,9 odsto, dok je Đukanović osvojio 41,1 odsto glasova.

Pročitajte još:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.