Masovne demonstracije u Belorusiji uoči isteka ultimatuma Lukašenku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Okt.2020, 20:05

Masovne demonstracije u Belorusiji uoči isteka ultimatuma Lukašenku

Više od 100.000 građanki i građana Belorusa izašlo je u nedelju, 25. oktobra, na nove demonstracije protiv Aleksandra Lukašenka, koji tvrdi da je pre više od dva i po meseca ubedljivo pobedio na predsedničkim izborima, neposredno uoči isteka roka koji mu je opozicija dala da podnese ostavku. Tokom protesta, demonstranti su se sukobili s policijom u Minsku. Bezbednosne službe su bacile najmanje 10 šok-bombi da rasteraju okupljene, prenosi Rojters navode ruskih agencija. Ministarstvo...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

LUKAŠENKU ISTEKAO ROK "NARODNOG ULTIMATUMA" Tihanovska: Zbog gušenja protesta, od sutra generalni štrajk širom zemlje

Izvor: Blic, 25.Okt.2020

Bivša kandidatkinja opozicije na predsedničkim izborima u Belorusiji Svetlana Tihanovska izjavila je danas da će u ponedeljak sva preduzeća u zemlji stupiti u generalni štrajk, nakon što je vlada Aleksandra Lukašenka primenila silu kako bi ugušila proteste koji su održani ranije u toku dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.