Mandić:Naš kandidat okuplja opoziciju

Izvor: Mondo, 04.Feb.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mandić:Naš kandidat okuplja opoziciju

Andrija Mandić tvrdi da bi pobeda opozicionog kandidata na izborima otvoprila mogućnost promene i drugih nivoa vlasti.

Predsednik Nove srpske demokratije i član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta ocenio je da bi uspeh Miodraga Lekića na predsedničkim izborima otvorio mogućnost za smenu dugogodišnje vlasti vladajuće koalicije.

"Lekić je najozbiljniji kandidat za pobedu na >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predsedničkim izborima i njegovu kandidaturu ne može omesti ni poremetiti niko od drugih kandidata. To je odlična prilika da se opozicija okupi oko jednog kandidata, što bi bio signal da smo spremni da, nakon uspeha na predsedničkim izborima, menjamo političke prilike u Crnoj Gori i na parlamentarnim i lokalnim izborima", kazao je Mandić u intervjuu za portal Analitiku.

Upitan da li će Front osporiti kandidaturu aktuelnog predsednika Filipa Vujanovića koga je kandidovala vladajuća Demokratska partija socijalista, Mandić je rekao da Vujanović i DPS svesno vrše "pravno nasilje" i pokazuju koliko im je stalo do prava i pravde.

"Uostalom svih ovih godina vladaju golom silom, pa misle da mogu da nastave, što je njihova velika greška", rekao je Mandić i podsetio da je Front u osporio Vujanovićevu kandidaturu.

On je objasnio da je Vujanović već u dva mandata bio presednik Crne Gore i tu je, kako je rekao, sve jasno, pa i ljudima koji su laici za pravo, a kamoli pojedinim pravnicima koji "iz, za sada, nejasnih razloga ulaze u drastično kršenje Ustava".

On je kazao da Lekić može računati na podršku svih građana Crne Gore, bez obzira na veru i naciju, jer poruke koje šalje su poruke koje ujedinjuju Crnu Goru.

"Miodrag Lekić je predsednički kandidat koji može da pobedi kandidata režima i, kada znate tu činjenicu, treba samo da se opredelite jeste li uz Lekića ili kandidata vlasti. Gospodin Lekić će voditi jedinstvenu kampanju, on će imati svoj izborni štab i svaka pomoć ili sugestija mu sigurno mogu dobro doći", rekao je Mandić.

On očeuje da će opozicija zajedno podržati Lekića na predsedničkim izborima koji će u Crnoj Gori biti održani 7. aprila.

(Tanjug Foto Beta AP)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mandić:Ako padne Vujanović, pašće i Vlada

Izvor: Mondo, 04.Feb.2013

Andrija Mandić tvrdi da bi pobeda opozicionog kandidata na izborima otvoprila mogućnost promene i drugih nivoa vlasti...Predsednik Nove srpske demokratije i član Predsedništva opozicionog Demokratskog fronta ocenio je da bi uspeh Miodraga Lekića na predsedničkim izborima otvorio mogućnost za smenu...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.