Lukašenkova protivnica ne priznaje izborne rezultate

Izvor: B92, 10.Avg.2020, 11:15

Lukašenkova protivnica ne priznaje izborne rezultate

Izborni štab Svetlane Tihonovske na predsedničkim izborima u Belorusiji saopštio je danas da ne priznaje rezultate Centralne izborne komsije.

Kako prenosi RIA, pozivajući se na predstavnika Tihonovske, rezultati koje poseduje štab sa glasačkih mesta govore da je Tihonova pobedila sa 70 do 80 odsto glasova.

Prema podacima CIK-a ona je na izborima dobila 9,9 odsto.

Štab je saopštio da će uskoro objaviti plan dejstava u budućnosti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Posle objavljivanja zvaničnih rezultata, Lukašenku su čestitali lideri Rusije, Kine, Kazahstana.

Beloruska policija brutalno je noćas rasterala demonstrante koji su izašli na ulice da iskažu nezadovoljstvo dugogodišnjom autoritarnom vladavinom predsednika Lukašenka i "falsifikovanjem rezultata izbora".
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tihonovska ne priznaje rezultate predsedničkih izbora u Belorusiji

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2020

Izborni štab glavnog opozicionog kandidata Svetlane Tihonovske na predsedničkim izborima u Belorusiji saopštio je danas da ne priznaje rezultate Centralne izborne komsije, po kojima je sa 80,23 odsto pobedio Aleksandar Lukašenko...Kako prenosi RIA, pozivajući se na predstavnika Tihonovske, rezultati...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.