Loš lepak odlaže ponavljanje izbora u Austriji?

Izvor: B92, 12.Sep.2016, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Loš lepak odlaže ponavljanje izbora u Austriji?

Beč -- Austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka zatražio je od vlade da odloži ponavljanje drugog kruga predsedničkih izbora.

Sobotka je zatražio odlaganje zbog nedavnih tvrdnji da stotine, možda i hiljade koverti za glasačke listiće ne mogu da se zatvore zbog lošeg lepka.

Na izborima će učestvovati dvojica kandidata - Aleksandar van der Belen i Norbert Hofer, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su ušli u drugi krug.

Izbori u maju poništeni su jer se Hoferova Slobodarska partija žalila na rezultate.

Prema istraživanjima javnog mnjenja, Hofer vodi za samo 0,6 odsto u odnosu na Van der Belena, bivšeg čelnika Zelenih.

Izbori su bili zakazani za 2. oktobar, a novo glasanje neće biti održano pre novembra.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Loš lepak odlaže ponavljanje izbora u Austriji

Izvor: Radio 021, 12.Sep.2016

Austrijski ministar unutrašnjih poslova Volfgang Sobotka zatražio je od vlade da odloži ponavljanje drugog kruga predsedničkih izbora, zbog nedavnih tvrdnji da hiljade koverata za glasačke listiće ne mogu da se zatvore zbog lošeg lepka...Na izborima će učestvovati dvojica kandidata - Aleksandar...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.