Lepen se povukao iz politike

Izvor: Blic, 15.Jan.2011, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lepen se povukao iz politike

TUR - Lider francuskog Nacionalnog fronta Žan Mari Lepen povukao se danas iz politike nakon četiri decenije na čelu ove antiimigrantske partije koja je u više navrata potresla francusko društvo.

U oproštajnom govoru na kongresu stranke u gradu Turu, Lepen je analizirao svojih skoro 40 godina na čelu ove desničarske partije i ponovio stav da se protivi širenju islama u Francuskoj.

On je ostao pri svojim stavovima koji su proteklih godina izazivali oštre kritike >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i zbog koji je stranka ocenjena kao rasistička, ali i pored kojih je uvek beležio zavidan uspeh na nekoliko predsedničkih izbora.

/* (c)AdOcean 2003-2010, MASTER: blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet */ ado.master({id: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7', server: 'ringierrs.adocean.pl' });

/* (c)AdOcean 2003-2010, blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet.468X60_GORNJI */ ado.slave('adoceanringierrsznkjhkeohn', {myMaster: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7' });

"Nikad nisam zaboravio one koji su nevolji i problemima. Upravo zbog tih ljudi nikad nisam prestao da se borim i da se nadam jer ne žalim da naš narod propadne i postanu sluge", rekao je Lepen.

Lepen je odbacio kritike zbog izjava proteklih godina, a posebno tvrdnje iz 1987. godine da su nacistički logori smrti bili samo "jedan detalj u istoriji". "Svi moji komentari i izjave izobličeni su i interpretirani pogrešno", rekao je Lepen.

Lepenova najmlađa ćerka Marina (42) preuzima mesto lidera stranke. Partijski zvaničnici rekli su da je Marina Lepen pobedila na stranačkim izborima čiji će rezultati biti objavljeni sutra ujutro.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lepen se povukao iz politike

Izvor: Radio 021, 15.Jan.2011

Lider francuskog Nacionalnog fronta Žan Mari Lepen povukao se danas iz politike nakon četiri decenije na čelu ove antiimigrantske partije koja je u više navrata potresla francusko društvo.

Nastavak na Radio 021...

Ćerka zamenila tatu Lepena na čelu Nacionalnog fronta

Izvor: Glas javnosti, 16.Jan.2011, 07:27

PARIZ - Francuski ultradesničarski Nacionalni front izabrao je za novog lidera Marinu Lepen, ćerku osnivača i dosadašnjeg predsednika stranke Žan-Marija Lepena. Članovi partije su u petak na kongresu partije u gradu Turu tajnim glasanjem, dvotrećinskom većinom, izabrali Marin Lepen (42), a rezultati...

Nastavak na Glas javnosti...

Posle Le Pena Le Pen

Izvor: Danas, 16.Jan.2011

Ekstremno desničarski Nacionalni front u Francuskoj objavio je juče da je Marina le Pen, ćerka osnivača stranke Žan-Mari le Pena, izabrana za novog lidera te partije. Žan-Mari le Pen (82) održao je oproštajni govor pred članovima partije u subotu, skoro 40 godina pošto je osnovao Nacionalni...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.