Krvavi državni prevrat, Belorusija...

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 14:14

"Krvavi državni prevrat, Belorusija..."

Moskva -- SAD su postavile cilj da uzdrmaju unutrašnju političku situaciju u Rusiji uoči predsedničkih izbora, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

"Ne prestaje sramna praksa mešanja u unutrašnje poslove suverenih zemalja, a forme tog mešanja su najraznovrsnije moguće i uključuju pretnje, ucene, organizovanje obojenih revolucija", rekao je Lavrov.

"Krvavi državni prevrat u Ukrajini iz 2014. godine pokušali su da ponove šest godina kasnije u Belorusiji. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Neuspešno. Na tome se očigledno ne zaustavljaju, otvoreno postavljaju cilj da uzdrmaju unutrašnju političku stabilnost u našoj zemlji, posebno u kontekstu predsedničkih izbora sledeće godine“, rekao je Lavrov na zasedanju komisije Generalnog saveta za međunarodnu saradnju i podršku dijaspori partije "Jedinstvena Rusija".

Prema njegovim rečima, zemlje globalnog Juga i Istoka "ne žele da izvlače kestenje iz vatre“ za zapadne lidere, a umesto toga teže mnogopolarnosti i samoodređenju u međunarodnim odnosima, rekao je Lavrov.

"Višepolarni svet koji se rađa odražava prirodno, neotuđivo pravo naroda da sami određuju svoju sudbinu... U zemljama globanog Juga i Istoka živi oko 85 odsto svetskog stanovništva, a gotovo niko od njih ne želi da izvlači kestenje iz vatre za nekakve čike iz bivših mitropolija", rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, postoji "veliko interesovanje za Rusiju, i kao prijatelju koji je pomagao u prošlosti, i kao prema savremenoj zemlji u sadašnjosti, odnosno kao prema zemlji s kojom se može sigurno graditi budućnost".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.