Klačar: Vučić će jedini imati više prostora za kampanju

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2017, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klačar: Vučić će jedini imati više prostora za kampanju

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar ocenio je danas da će ukoliko predsednički izbori budu raspisani za 2. april, to predstavljati "logistički košmar" za većinu kandidata sem Aleksandra Vučića, koji će imati više prostora za kampanju od ostalih jer će tokom tog perioda nastupati i kao premijer.

Klačar je agenciji Beta rekao da će kandidatima biti potrebno desetak dana za skupljanje potpisa, što im ostavlja oko 15 dana za kampanju.

"Notari sada >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << po prvi put preuzimaju posao. Dok oni tvrde da će raditi prekovremeno, opozicija protestuje jer će više vremena provesti u tehničkim poslovima nego u kampanji", ocenio je Klačar.

On je podsetio da kandidati moraju da dostave kandidature sa overenim potpisima 20 dana pre izbora, a da ih Republička izborna komisija (RIK) proglašava 15 dana pre izbora.

"Posledica može da bude i da imamo manji broj predsedničkih kandidata od najavljenog jer neće svi stići da u tako kratkom roku pprikupe 10.000 potpisa i plate 50 dinara po potpisu", rekao je Klačar.

Poseban problem Klačar vidi u činjenici da još niko nije odgovarao za 15.000 falsifikovanih potpisa sa parlamentarnih izbora održanih 2016. godine.

"Neki ljudi su bili optuženi, ali nije bilo sudske odluke. Loša je poruka za poverenje u izborni proces kada posle više od 10 meseci niko za to nije odgovarao a ulazi se u novu kampanju. Ostaje sumnja da se to može dogoditi i na ovim ili sledećim izborima", kazao je Klačar.

Izvršni direktor CeSID-a tvrdi da kratka kampanja neće biti problem jedino za lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića kao kandidata vladajuće koalicije.

"Premijer će se pojavljivati za vreme kampanje svuda i iako skupovi neće imati stranačka obeležja. On će slati političke poruke, što je iz ugla birača isto, tako da ćemo imati neravnopravnost među kandidatima na ovaj ili onaj način", kazao je Klačar.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Kratka kampanja nije problem samo za premijera Vučića"

Izvor: B92, 01.Mar.2017

Ukoliko predsednički izbori budu raspisani za 2. april, to će predstavljati "logistički košmar" za većinu kandidata sem za Aleksandra Vučića...To je rekao izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar, koji je naveo da će Vučić imati više prostora za kampanju od ostalih jer će za to vreme nastupati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.