Karavani niške vlasti - izum gradonačelnice za promociju i gašenje nezadovoljstva

Izvor: JužneVesti.com, 04.Nov.2023, 18:06

Karavani niške vlasti - "izum" gradonačelnice za promociju i gašenje nezadovoljstva

“Mi ćemo naredne nedelje poći u svojevrstan karavan od naselja do naselja” - rečenica je koju je gradonačelnica Niša izgovorila krajem januara 2022, tri meseca pre nego što su u Srbiji održani predsednički i parlamentarni izbori. Sotirovski je tvrdila da to nema veze sa izborima. Ona sada ponovo sa svojim timom u vidu karavana obilazi različite delove grada, ponovo tvrdi da to nema veze sa izborima i “gasi vatru” >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << protesta i pobune Nišlija tamo gde se jave.

Đurović i Rajić se trude da usnime mašinu iz više uglova; foto: JV / Tamara RadovanovićNa terenu uz nju, a na papirima na drugim radnim mestima, Marko Rajić i Mladen Đurović trude se da fotografišu i usnime svaki trenutak razgovora Dragane Sotirovski sa građanima, koji u rukama drže svoje muke u formi gomile papira uredno poređanih u fascikli.

Članovi tima postavljaju gradonačelnici bubicu na sako, a pokušavaju i da iz različitih uglova usnime kretanje građevinske mašine kojom će se obavljati obećani radovi.

Nova bubica za gradonačelnicu; foto: JV / Tamara RadovanovićŠefica kabineta Lora Nikolić raspoređuje snimatelje i zajedno sa Vesnom Petrović, zaduženom za poslove protokola, bira lokaciju za davanje izjava.

Tako ukratko izgleda jedan od karavana gradske vlasti u Nišu oko mesec i po dana pred izbore. Ideja su “dogovori sa sugrađanima i poštovanje tih dogovora”, kaže gradonačelnica.

Prošle godine više karavana nedeljno; foto: JV / Tamara RadovanovićNe slaže se sa konstatacijom da karavani “utihnu” kada nema izbora i kaže da ne može da ih organizuje svake nedelje. A bilo ih je prošle godine i više u jednoj nedelji. Ističe i da karavan traje pune tri godine, iako je taj trend uvela januara prošle.

Mogu da vam dam kroz određene izveštaje gde smo sve bili i šta smo sve radili. Morate da razumete jednu stvar - karavan ne može svake nedelje da se pojavljuje u drugom naselju jer je izvođačima radova potrebno vreme da određene dogovore sa našim sugrađanima i završe. Bilo bi vrlo nekorektno da ja svake nedelje, a mogu i svakog dana, sa svojim saradnicima obilazim neuralgične tačke po gradu, da istovremeno prikupljam zahteve sugrađana, a da oni na realizaciju svega toga što dogovorimo čekaju mesec, dva, tri ili šest. Dakle, tačno se zna dinamika - navodi gradonačelnica.

Izbegava, kaže, da zove novinare kada u karavan ide uveče, a obrazloženje je - ne zna ko će se od novinara tada pojaviti.

Podrška SNS-u na Fejsbuku; foto: Printscreen / Dragana Sotirovski - Zvanična stranicaNa njenim stranicama na Fejsbuku i Instagramu može da se vidi, dodaje dalje, kada ide, gde ide, šta dogovara i šta se gde uradilo, a da o izborima u to vreme “nije bilo ni pomisli, a kamoli reči”.

Dan pre toga na njenoj zvaničnoj stranici na Fejsbuku, gde je potpisana kao gradonačelnica Niša i kao članica predsedništva Srpske napredne stranke, objavljen je snimak izjave Aleksandra Vučića, uz tag “#sns”. I poslednja objava tokom trajanja karavana bila je Vučićeva fotografija uz predizborni slogan “Srbija ne sme da stane”.

Bilo i karavana u mraku; foto: JV / Tamara RadovanovićRed promotivnih spotova SNS-a, red takozvanih “pregleda nedelje”, red SNS informatora, pa opet Vučićeva izjava. Tako ovih dana izgleda njen zvanični profil na koji sama upućuje.

U međuvremenu, “karavani nastavljaju da žive”, kaže ona.

Zajedno sa njom deo karavana su obično načelnici gradskih uprava, predsednici opština, zaposleni u kabinetu i direktori javnih preduzeća.

Na terenu sa njom obično i direktori preduzeća, načelnici uprava i drugi; foto: JV / Tamara RadovanovićOd “svežijih” karavana niške vlasti, prethodni je bio 24. oktobra u selu Vrelo, pa 18. septembra u Knez Selu, gde je išla i nekoliko dana ranije da “ugasi vatru” protesta koji su meštani najavljivali jer su čuli da će u nekadašnju Bolnicu za plućne bolesti doseliti migrante.

Polovinom oktobra posetila je i Delijski vis, gde je obećala renoviranje samoposluge, nakon što su nezadovoljni građani protestovali i blokirali kružni tok na Trošarini.

Pre toga ove godine, karavani su, pod tim nazivom, održavani još u aprilu i februaru, u Malči i Čamurliji.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.