Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Okt.2020, 11:17

Jovanović: Oročavanje Vlade ukazuje na nenormalno funkcionisanje demokratije

Predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je danas da je odluka o oročavanju mandata naredne Vlade i spajanje narednih parlamentarnih sa predsedničkim izborima pokazatelj nenormalnog funkcionisanja demokratskog poretka u Srbiji.

"To potvrđuje neophodnost sistemskih promena za koje se mi zalažemo, a koje moraju poći od promene izbornog sistema, kako bi se promenio ovaj nakaradni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << partitokratski politički sistem", rekao je Jovanović agenciji Beta.

On je ocenio da, iz ugla toga šta odgovara aktuelnoj vlasti, taj potez ima smisla u taktičkom i strateškom pogledu.

"Oni na taj način šire front i slabe manevarski prostor opoziciji, koja bi se inače usredsredila prvenstveno na beogradske izbore. Ali, u biti, sve to pokazuje nenormalno funkcionisanje demokratskog poretka u Srbiji", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.