Hamnei upozorava političare da se ne sukobljavaju u javnosti

Izvor: Blic, 31.Okt.2012, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hamnei upozorava političare da se ne sukobljavaju u javnosti

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei upozorio je danas zvaničnike i političare da svoje sporove ne pretvaraju u javnu diskusiju, ističući da to predstavlja izdaju države.

Hamnei, koji ima poslednju reč u svim državnim pitanjima, kazao je da provociranje političkih razlika uoči predsedničkih izbora, zakazanih za 14. jun, predstavlja izdaju, javio je AP.

On je u govoru, koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << emitovan na državnoj televiziji, upozorio državne zvaničnike "da budu oprezni i ne iznose svoje razlike u javnost".

Ovi komentari direktna su kritika predsednika Mahmuda Ahmadinežada, koji je prošle sedmice javno kritikovao šefa iranskog pravosuđa jer je odbio njegov zahtev da poseti zatvor Evin.

U ovom zatvoru kaznu izdržava Ahmadinežadov glavni savetnik za štampu Ali Akbar Džavanfekr, koji je zatvoren prošlog meseca jer je objavio materijal koji je, kako je procenjeno, uvredljiv za Hamneija.

Ahmadinežad je optužio sudstvo za "neustavno" ponašanje, ističući da mu kao predsedniku nije potrebna dozvola da bi posetio ovaj zatvor, dok je šef pravosuđa ajatolah Sadek Laridžani rekao da predsednik ne razume svoja ustavna ovlašćenja.

Zahtev za posetu zatvoru odbijen je jer je planirana poseta presednika, kako je procenjeno, politički motivisana.

Povezane vesti: Hamnei traži kažnjavanje autora antiislamskog filma Hamnei o Siriji: Nesvrstani imaju više prava da pomognu Ahmadinedžad i Karzai u Pakistanu radi uspostavljanja mira sa talibanima Osam ljudi poginulo u sukobima u Siriji Ahmadinežad: Iran i Sudan biće branioci islama

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.