Google ažurira pravila za označavanje političkih oglasa generisanih uz pomoć AI

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 08.Sep.2023, 12:02

Google ažurira pravila za označavanje političkih oglasa generisanih uz pomoć AI

Prema Googleovim predviđanjima, pravila će stupiti na snagu godinu dana pre američkih predsedničkih izbora.

Prema pisanju francuske novinske agencije AFP, Googleov potez dolazi kao rezultat pojačanih strahova da će sistem generativne veštačke inteligencije biti iskorišćen za potencijalnu prevaru glasača na američkim predsedničkim izborima krajem 2024. godine.

S obzirom na sve veću rasprostranjenost alata koji proizvode ovu vrstu sadržaja, nadograđujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sadržaj naših pravila i zahtevamo od oglašivača da otkriju kada njihovi predizborni oglasi uključuju materijal koji je izrađen ili izmenjen pomoću alata veštačke inteligencije„, objasnio je Google i dodao da će Pravilnik stupiti na snagu u novembru.

Nova pravila zahtevaće od oglašivača da daju jasne oznake koje moraju jasno otkriti moguću upotrebu takvih tehnologija. Google predlaže oznake poput „Ova slika ne prikazuje stvarne događaje“ ili „Ovaj video sadržaj je veštački generisan.“

Trenutna Googleova pravila o oglašavanju već zabranjuju, između ostalog, korišćenje dokazano lažnih tvrdnji za dovođenje ljudi u zabludu o političkim i društvenim temama i informacijama od javnog značaja. Takođe zahtevaju od oglašivača da otkriju informacije o tome ko plaća za oglase.

Izvor: Zimo
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.