Fransoa Oland kritikovao moguće predsedničke kandidate u Francuskoj

Izvor: Beta, 20.Okt.2021, 10:57

Fransoa Oland kritikovao moguće predsedničke kandidate u Francuskoj

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland (Francois Hollande) u svojoj novoj knjizi koja danas izlazi, kritikuje moguće kandidate na predsedničkim izborima na proleće 2022. godine sa posebnim osvrtom na sadašnjeg šefa države Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) i predstavnika ekstremne desnice Erika Zemura (Eric Zemmour), prenose francuski mediji.Oland, socijalistički predsednik Francuske od 2012. do 2017. godine, u knjizi "Affronter" (Suočiti se) piše o mogućim predsedničkim kandidatima, a za sadašnjeg centrističkog predsednika Makrona je naveo da je "čovek bez ikakve doktrine i putnik bez kompasa".Bivši predsednik je optužio Makrona da je "rastrgao Francuze kao nikada do sada" i dodao da su zbog toga nastali gradjanski pokreti nezadovoljstva kao što Žuti prsluci (Les gilets jaunes)."On (Makron) trebalo je da pokuša da pomiri Francuze. Umesto toga, on je koncentrisao vlast, zanemario parlament i socijalne partnere. Francuska je rastrgana izmedju manjine kojoj sve dobro ide i ostatka gradjana zemlje koji su zabrinuti za svoju budućnost", naveo je Oland u knjizi, prenosi francuska onlajn televizija BFMTV.Oland je dodao da Makron menja svoje stavove prema okolnostima i da "skače sa jednog uverenja na drugo kao žaba koja skače sa jednog lista lokvanja na drugi".Bivši francuski predsednik je za Zemura, esejistu i pisca koji naginje ekstremnoj desnici, naveo da ...
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Oland: Makron je čovek bez ikakve doktrine i putnik bez kompasa

Izvor: N1 televizija, 20.Okt.2021

Bivši francuski predsednik Fransoa Oland u svojoj novoj knjizi, koja danas izlazi, kritikuje moguće kandidate na predsedničkim izborima na proleće 2022. godine sa posebnim osvrtom na sadašnjeg šefa države Emanuela Makrona i predstavnika ekstremne desnice Erika Zemura, prenose francuski mediji.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.