Evro skočio u odnosu na dolar i jen

Izvor: Vostok.rs, 24.Apr.2017, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro skočio u odnosu na dolar i jen

Evro je naglo skočio u odnosu na dolar i jen nakon ishoda prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj, prema kojima u drugi krug idu Emanuel Makron i Marin le Pen.

Agencije navode da je evro dostigao najveću vrednost od sredine novembra prošle godine.

Evro se jutros stabilizovao nakon što je dotakao petomesečni maksimum u odnosu na dolar posle uspeha centrističkog kandidata u prvom krugu francuskih izbora.

Evro je ojačao 1,1 procenat na 1,0844 dolara do podneva na azijskom tržištu, nakon što je ranije dostigao 1,0940 dolara, odnosno najviši nivo od 10. novembra.

Centristički kandidat Emanuel Makron, proevropski bivši bankar i ministar ekonomije, dobio je najviše glasova u prvom krugu glasanja i kvalifikovao se za drugi krug 7. maja rame uz rame sa drugoplasiranom, desničarski orijentisanom, Marin le Pen.

Prema japanskoj valuti evro je ojačao 2,1 odsto, na 119,34 jena, a prethodno je zabeležio jednomesečni maksimum od 120,935 jena.

Dolar je ojačao 0,8 odsto, na 110,03 jena, skočivši ranije iznad 110 jena prvi put u skoro dve nedelje.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.