Ekvador: Noboda pobednik predsedničkih izbora

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 09:19

Ekvador: Noboda pobednik predsedničkih izbora

Biznismen Danijel Noboa (35) pobedio je na predsedničkim izborima u Ekvadoru i tom prilikom poručio da od ponedeljka počinje nova era Ekvadora.

"Počećemo da radimo na obnovi zemlje koja je ozbiljno uzdrmana nasiljem, korupcijom i mržnjom. Noboa prvog dana počinje da radi kao vaš predsednik", rekao je Noboa svojim pristalicama tokom obraćanja u primorskom gradu Olonu, prenosi Rojters.

Noboa je tokom predsedničke kampanje obećao da će obnoviti južnoameričku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlju koja se bori sa slabom ekonomijom i sve većom stopom kriminala i nasilja, a nakon što je pomalo neočekivano dospeo u drugi krug predsedničkih izbora, rekao je da će poboljšati ekonomiju, stvoriti poslove za mlade ljude, kao i stati na put opasnim kriminalcima.

Kako navodi britanska agencija, Noboa će se suočiti sa značajnim izazovima u ekonomiji, koja je uzdrmana nakon pandemije korone, usled čega je hiljade Ekvadoraca emigriralo.

Noboina porodica ima uspešnu poslovnu tradiciju - odrastao je učeći od svog oca, barona banana Alvara, koji je nekoliko puta neuspešno pokušavao da postane predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA VIŠE MAFIJANJA! DANIJEL (35) POSTAO PREDSEDNIK DRŽAVE: Moćni biznismen pobedio na izborima, odrastao je učeći od oca, barona banana!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Okt.2023

Staće na put kriminalu..Biznismen Danijel Noboa (35) pobedio je na predsedničkim izborima u Ekvadoru i tom prilikom poručio da od ponedeljka počinje nova era Ekvadora...- Počećemo da radimo na obnovi zemlje koja je ozbiljno uzdrmana nasiljem, korupcijom i mržnjom. Noboa prvog dana počinje da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ekvador dobio novog predsjednika

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Okt.2023

KITO - Biznismen Danijel Noboa (35) pobijedio je na predsjedničkim izborima u Ekvadoru i tom prilikom poručio da počinje nova era Ekvadora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.