Džon Keri pozvao Trampa da podnese ostavku

Izvor: Beta, 22.Jan.2019, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džon Keri pozvao Trampa da podnese ostavku

Bivši američki državni sekretar Džon Keri pozvao je danas američkog predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku, ne isključujući mogućnost da se sam kandiduje na narednim predsedničkim izborima planiranim 2020. godine. "Javno sam rekao da ne isključujem tu mogućnost ali nisam počeo da planiram aktivno kampanju" 2020. godine, rekao je Keri (75) američkoj televiziji Si En Bi Si (CNNC), na marginama godišnjeg Svetskog ekonomskog foruma koji je danas počeo u švajcarskom gradu Davosu.Keri je ocenio "apsolutno sramotnom" delimičnu blokadu rada američkih saveznih organa i dodao da bi, ukoliko bi se našao ispred Trampa, rekao: "Podnesite ostavku!". Keri, rodjen 1943. godine, bio je kandidat demokrata za predsednika SAD na izborima 2004, ali je tada izgubio od republikanca Džordža Buša Mladjeg.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

"Kad bih se našao ispred Trampa rekao bih podnesi ostavku"

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 08:20

Davos -- Bivši američki državni sekretar Džon Keri pozvao američkog predsednika Donalda Trampa da podnese ostavku...Takođe, Keri nije isključio mogućnost da se kandiduje na narednim predsedničkim izborima planiranim 2020. godine..."Javno sam rekao da ne isključujem tu mogućnost ali nisam počeo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.