Izvor: Blic, 08.Nov.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve kladionice u Australiji ne isplaćuju za pobedu Obame

Dve najveće australijske kladionice odbijaju da isplate opklade da će Barak Obama pobediti na predsedničkim izborima u SAD, navodeći bojazan da bi mogao da bude ubijen pre inauguracije, prenosi dnevnik iz Sidneja.

Sidnej morning herald objavio je danas da je iz kladionica Sportsbet i Sentrbet rečeno da neće isplatiti opklade sve dok Obama, prvi Afroamerkinac izabran za predsednika SAD, ne preuznme >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dužnost u januaru.

Portparol Sentrbeta je rekao da je to stvar politike kuće.

Sidnej morning herald navodi da je tekst podstaknut pričom čoveka koji je kazao da mu je zvaničnik iz Sportsbeta odbio da isplati opkladu navodeći strah od ubistva.

Izvršni direktor te kladionice Met Trip negirao je da je to glavna briga kompanije.

"Ne dao Bog da ima moždani udar ili da ga udari autobus", rekao je Trip za sidnejski dnevnik.

"Volim tog momka. Želim da isplatim opkladu na njega. Mislim da je dobar za Ameriku i dobar za svet".

Sidnej morning herald piše da druge australjske kladionice isplaćuju opklade na Obaminu pobedu. Prilikom govora nakon objavljivanja pobede, Obama je govorio na bini zaklonjen neprobojnim staklom.

Dvojica skinheda rasista uhapšeni su u oktobru u američkoj saveznoj drzavi Tenesi zbog planova da ubiju Obamu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.