Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu

Izvor: B92, 13.Okt.2019, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu

Tunišani biraju predsednika u drugom krugu izbora između nezavisnog kandidata Kaisa Sajeda i Nabila Karojia, medijskog magnata.

Nabil Karoji je tokom glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora bio u zatvoru.

Karoji, koji pritvoren pod optužbom za pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza, pušten je na slobodu prošle nedelje pod pritiskom javnosti, kako bi se obezbedila fer kampanja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njegov protivkandidat Kais Sajed, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora, poznat je kao konzervativni pravnik koji se protivi ideji političkih partija.

Njihov uspeh u prvom krugu izbora, 15. septembra, u kojem je učestvovalo 26 kandidata, bio je iznenađenje za politički establišment u Tunisu, prenosi Al Džazira.

Sajed je bio privi sa 18,4 odsto glasova, dok je Karoji, čija je partija Srce Tunisa završila kao druga na nedavnim parlamentarnim izborima, dobio 15,6 odsto podrške birača.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.