Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu

Tunišani biraju predsednika u drugom krugu izbora između nezavisnog kandidata Kaisa Sajeda i Nabila Karojia, medijskog magnata.

Izvor: B92

Nedelja, 13.10.2019.

11:00

Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu
Ilustracija: Depositphotos/ roibu

Nabil Karoji je tokom glasanja u prvom krugu predsedničkih izbora bio u zatvoru.

Karoji, koji pritvoren pod optužbom za pranje novca i izbegavanje plaćanja poreza, pušten je na slobodu prošle nedelje pod pritiskom javnosti, kako bi se obezbedila fer kampanja.

Njegov protivkandidat Kais Sajed, koji je osvojio najviše glasova u prvom krugu izbora, poznat je kao konzervativni pravnik koji se protivi ideji političkih partija.

Njihov uspeh u prvom krugu izbora, 15. septembra, u kojem je učestvovalo 26 kandidata, bio je iznenađenje za politički establišment u Tunisu, prenosi Al Džazira.

Sajed je bio privi sa 18,4 odsto glasova, dok je Karoji, čija je partija Srce Tunisa završila kao druga na nedavnim parlamentarnim izborima, dobio 15,6 odsto podrške birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: