Doneta odluka: 17. mart; Čeka se Putin

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 09:43

Doneta odluka: 17. mart; Čeka se Putin

Gornji dom Ruskog parlamenta izglasao da će se predsednički izbori održati 17. marta 2024. godine.

Vladimir Puti, koji još uvek nije zvanično saopštio da li će se kandidovati na tim izborima, na vlasti je kao predsednik ili premijer od početka veka, što ga čini liderom Kremlja sa najdužim stažom od Josifa Staljina.

U aprilu 2021. je potpisao zakon koji mu omogućava da se kandiduje za još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva šestogodišnja mandata.

Valentina Matvijenko, predsednica Saveta Federacije izjavila je da će prvi put na izborima glasati stanovnici delova ukrajinskih oblasti Donjecka, Luganska, Zaporožja i Hersona, koje je pripojila Rusija.

"Zajedničkim biranjem predsednika države u potpunosti delimo zajedničku odgovornost i zajedničku sudbinu naše otadžbine“, rekla je Matvijenko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski predsednički izbori zakazani za 17. mart

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 07.Dec.2023

Gornji dom ruskog parlamenta, Vijeće Federacije, odredio je 17. mart za predsjedničke izbore. Vijeće je odluku usvojilo na sjednici 7. decembra. Vladimir Putin, koji je na vlasti kao premijer ili predsjednik od 1999. godine, tek treba da objavi svoju namjeru da učestvuje na izborima za još jedan...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.