Doneo odluku: Ogan stao uz Erdogana

Izvor: B92, 22.Maj.2023, 21:13

Doneo odluku: Ogan stao uz Erdogana

Sinan Ogan, koji je završio na trećem mestu na prošlonedeljnim predsedničkim izborima u Turskoj, podržao je sadašnjeg predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

On je uz njega stao u drugom krugu 28. maja.

Ogan je podržao Erdogana na konferenciji za novinare u glavnom gradu Ankari u ponedeljak i rekao da je njegova kampanja učinila nacionaliste >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "ključnim igračima" u turskoj politici.

"Verujemo da će naša odluka biti ispravna odluka za našu zemlju i naciju", rekao je Ogan, navodeći kao razlog za svoju odluku Erdoganovu parlamentarnu većinu.

"Važno je da novoizabrani predsednik bude pod istim rukovodstvom kao i parlament", rekao je Ogan.

Odluka o podršci Erdoganu zasnovana je na principu „kontinuirane borbe protiv terorizma“, dodao je on.

Turci se vraćaju na birališta u nedelju da odluče da li će Erdogan ili glavni opozicioni lider Kemal Kiličdaroglu voditi zemlju u narednih pet godina.

U prvom krugu glasanja 14. maja, Erdogan je dobio 49,52 odsto glasova, malo manje od 50 odsto većine potrebnih za potpunu pobedu.

Kiličdaroglu, kandidat šestopartijskog opozicionog saveza, osvojio je 44,88 odsto glasova. Ogan je završio treći sa 5,17 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.