Dimitrijević: Vučić osvojio 55,08 glasova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2017, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrijević: Vučić osvojio 55,08 glasova

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević izjavio je danas da očekuje da svi članovi komisije postupe u skladu sa zakonom i glasaju za utvrđivanje rezultata predsedničkih izbora.

Na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić je osvojio 55,08 odsto glasova na predsedničkim izborima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavio je danas predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

On je istakao da su to i dalje privremeni rezultati, a konači će biti saopšteni u roku od 96 sati od zatvanja biračkih mesta na kojima je u ponedeljak ponovljeno glasanje, odnosno najkasnije do 21. aprila u 20 časova.

Dimitrijević je rekao da preostaje samo da članovi RIK matematički konstatuju rezultate.

Upitan šta ako RIK ne prihvati konačne rezultate, Dimitrijević je na konferenciji za novinare rekao da u tom slučaju Upravni sud potvrđuje rezultate izbora.

Odgovarajući na pitanja, Dimitrijević je naveo da RIK nikad, pa ni ovaj put, ne bira predsednika Srbije, već da šefa države biraju građani.

"RIK u skladu sa zakonom i ovlašćenjima utvrđuje rezultate sprovedenih izbora", rekao je Dimitrijević i dodao da RIK utvrđuje matematički sabrane rezultate sa glasanja.

On je najavio da će konačne rezultate predsedničkih izbora RIK saopštiti na sednici koja će biti održana u zakonskom roku, odnosno u roku od 96 sati od zatvaranja biračkih mesta.

Juče su izbori ponovljeni na tri biračka mesta, u Leskovcu, Trsteniku i Novom Sadu.

Dimitrijević navodi i da nije bilo uočenih nepravilnosti na jučerašnjom ponovljenom glasanju, a da je u zapisnik uneta jedna primedba koja, kaže, ne utiče na rezultat izbora.

On je saopštio privremene rezultate sa obrađenih svih 8.396 biračkih mesta u Srbiji, prema kojima je Aleksandar Vučić osvojio 2.012.788 glasova, odnosno 55,08 odsto od ukupnog broja izašlih na glasanje.

Na juče ponovljenim izborima, Vučić je osvojio 792 glasa, odnosno 76,74 odsto, dodao je Dimitrijević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.