Izvor: RTS, 15.Jul.2020, 07:52

Demonstracije u Minsku zbog odbijanja kandidature dvojice Lukašenkovih oponenata

Nakon odluke Centralne izborne komisije Belorusije da ne prihvati kandidaturu dvojice glavnih oponenata Aleksandra Lukašenka na predsedničkim izborima 9. avgusta, hiljade građana je protestovalo u Minsku.
Odbijena je kandidatura bankara Viktora Babarika koji je u pritvoru pod optužbom za iznošenje 430 miliona dolara iz zemlje, primenom nedozvoljenih shema za pranje novca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
CIK je odbacio i kandidaturu Valerija Cepkala, bivšeg ambasadora, a danas upravnika tehnološkog parka za haj-tek kompanije, osporivši validnost potpisa njegovih pristalica.
Aleksandar Lukašenko Belorusijom vlada 26 godina.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OBRAČUN DEMONSTRANATA I LUKAŠENKOVE POLICIJE Izborna komisija postavila rampu za opoziciju, hiljade ljudi izašlo na ulice (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Jul.2020

Nakon odluke Centralne izborne komisije (CIK) Belorusije da ne prihvati kandidaturu dvojice glavnih Lukašenkovih oponenata na predstojećim predsedničkim izborima 9. avgusta, hiljade građana izašle su na ulice prestonice Minska da protestuju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.