Demokrate pocepane na deset frakcija!

Izvor: BKTV News, 21.Jul.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Demokrate pocepane na deset frakcija!

Posle juče objavljenog pisma zamenika predsednika DS-a Dragana Đilasa Predsedništvu stranke, sve očiglednije je da bi silazak sa vlasti mogao demokrate koštati mnogo skuplje nego što su to u prvom trenutku mislili i njene pristalice i njeni protivnici.
Posle niza pogrešnih poteza, od kojih je po mišljenju mnogih prvi bila odluka da se zajedno raspišu predsednički i parlamentarni izbori, kola su krenula nizbrdo, a izgleda >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da niko čak ni u najužem rukovodstvu stranke ne zna gde će se zaustaviti. Po sopstvenom priznanju jednog od vodećih kadrova demokrata, u stranci trenutno ima čak desetak suprotstavljenih frakcija i niko više sa sigurnošću ne zna ko šutira na čiji gol, a ko igra protiv koga. Slikovitim fudbalskim rečnikom u pomenutom pismu poslužio se i sam Đilas, koji je obraćanje Tadiću i ostalima u vrhu stranke započeo rečima da parlamentarni izbori nisu utakmica malog fudbala na poljančetu. Posle javne prozivke Vuka Jeremića, koji važi za Tadićevog ljubimca u stranci, ovo je drugi Đilasov gol u mreži predsednika stranke u poslednje dve nedelje.
Zbog podela i nesuglasica među demokratama, budući šef poslaničke grupe DS-a u Skupštini Srbije najverovatnije će u nedelju biti izabran tajnim glasanjem.
Kako saznajemo, sastanak će biti održan sutra po podne u Skupštini Srbije.
- Sastanku poslaničke grupe prisustvovaće i predsednik Boris Tadić. Očekujemo da on predloži kandidata kao i prilikom ranijeg saziva skupštine. Međutim, stranka se podelila ne na dva ili tri dela, kako vi novinari pišete, već na čak desetak frakcija, pa se može lako desiti da taj kandidat ne dobije podršku kolega. U tom slučaju imaćemo nove kandidate, za koje će tajno glasati. Kao kandidati pominju se Petrović, Šutanovac, Stefanović, ali nije isključeno da među predlozima budu još Dragoljub Mićunović i Nada Koluindžija – otkriva za „Alo!“ izvor iz DS-a. Tim povodom visoki funkcioner i jedan od nezvaničnih kandidata za prvog čoveka skupštinskih demokrata Borislav Stefanović za „Alo!“ kaže:
- Nisam ničiji kandidat niti me kandiduje neka struja u stranci. Očekujem da to treba da bude neko koga predsednik predloži – izjavio je Stefanović.
U međuvremenu saznajemo da je Trivanova pre dva dana obavestila Tadića da odustaje od kandidature za šeficu poslaničke grupe.
Međutim, nezvanično se u stranci može čuti da nju Boris gura da bude potpredsednica parlamenta, dok smo isto tako čuli da je Gordana Čomić obavestila Tadića da je ona zainteresovana da nastavi da obavlja tu funkciju s obzirom na to da je na njoj bila od 2008. godine.
Izvor: Alo
Tweet
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.