Blic: DB i DS imaju kandidata za predsedničke izbore

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blic: DB i DS "imaju" kandidata za predsedničke izbore

Predsednici DB i DS Saša Radulović i Dragan Šutanovac gledaju u Vuka Jeremića kao najozbiljnijeg potencijalnog kandidata opozicije na predstojećim predsedničkim izborima, ali ostaje još da on prihvati tu kandidaturu, piše Blic.

Kako navodi taj list pozivajući se na izvor upućen u razgovore te dve stranke, lideri DB i DS odlučili su da se samostalno dogovore oko kandidata i da su se do sada nekoliko puta sastajali i razgovarali na tu temu.

"Za njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << učešće u predsedničkoj trci posebno je 'zagrejan' Radulović, ali ne zavisi sve od njega. Jeremić još nije doneo odluku", naveo je izvor Blica.

Kako sagovornik Blica kaže, Jeremić će u trku ući samo ako bude uveren da ima šanse za pobedu.

Kao ozbiljan politički igrač, navodi se, Jeremić želi i ozbiljnu kampanju za predsedničke izbore, a u nju se ne ulazi bez minimum nekoliko miliona evra i dodaje da je pitanje da li su opozicione partije, a pre svega DB i DS, koji je godinama u blokadi, u mogućnosti da toliki novac obezbede.

Direktor "Ipsos stratedžik markatinga" Srđan Bogosavljević kaže da Jeremić ima dobar rejting i da je "kao kandidat potentan", ali da DB i DS nemaju dovoljno veliku podršku da bi sa njim izgurale drugi krug.

"To su dve stranke koje su na poslednjim izborima imale u zbiru oko deset odsto, a to nije bog zna šta. U slučaju da se kandiduje ispred DB i DS, Jeremić bi se potrošio" zaključuje Bogosavljević.

Šutanovac je za Blic rekao da se ni sa kim nije dogovarao o kandidatu, te da je za tu odluku potrebno ozbiljno istraživanje.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.