Blater na saslušanju zbog korupcije

Izvor: Beta, 27.Maj.2011, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Blater na saslušanju zbog korupcije

CIRIH, 27. maja 2011. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je u petak da će etička komisija ispitati predsednika Sepa Blatera o navodnoj umešanosti u korupciju.

Blater će biti saslušan u nedelju.

Jedini protivkandidat Blateru na predsedničkim izborima 1. juna, Mohamed bin Hamam, u četvrtak je rekao da bi FIFA morala da ispita aktuelnog lidera te organizacije pošto je navodno znao za slučaj o korupciji, ali nikoga nije obavestio o tome.

Bin Hamam je dao izjavu etičkoj komisiji FIFA-e povodom navoda da je nudio mito predstavnicima Fudbalskog saveza Kariba kako bi glasali za Katar prilikom izbora za organizatora Svetskog prvenstva 2022. godine.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.