Basesku na pragu pobede

Izvor: Blic, Tanjug, 07.Dec.2009, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basesku na pragu pobede



Trajan Basesku

Sadašnji predsednik Rumunije Trajan Basesku osvojio je na predsedničkim izborima 50,43 odsto glasova, a njegov protivkandidat na predsedničkim izborima Mirče Džoana 49,57 odsto, pokazali su poslednji rezultati posle obrade glasačkih listića sa oko 95 odsto biračkih mesta, saopštio je danas Centralni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << izborni biro.



Većina istraživanja pokazivala su sinoć malu prednost Džoane, ali je jutros zabeležen preokret i aktuelni predsednik će verovatno odneti pobedu u drugom krugu izbora, prenela je agencija Rojters.

Mnogi stručnjaci sumnjaju da će doći do ponovnog preokreta u korist

Mirče Džoana

Džoane i tvrde da je pobeda Baseskua sve izvesnija.

Profesor Univerziteta Timisoara Adrian Basaraba smatra da predsednik Basesku, teorijski, ne može da izgubi izbore, imajući u vidu trenutne podatke i da je preostalo da se obradi samo 4-5 odsto biračkih mesta, uglavnom iz dijaspore.

Direktor organizacije "Pro demokratija" Kristijan Parvulesku smatra da su male šanse da se promeni rezultat, jer je trenutna razlika od jedan odsto značajna i teško će biti preokrenuta sa manje od pet odsto neobrađenih birališta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.