Bajden izabrao senatorku Kamalu Haris za kandidatkinju za mesto potpredsednika SAD

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Avg.2020, 23:42

Bajden izabrao senatorku Kamalu Haris za kandidatkinju za mesto potpredsednika SAD

Kandidat demokrata na predsedničkim izborima u SAD Džozef Bajden imenovao je danas senatorku Kamalu Haris za kandidatkinju za mesto potpredsednika države.

Bajdenova odluka je istorijska pošto će Haris biti prva crna žena u istoriji SAD koja će biti kandidatkinja za predsednika ili potpredsednika države.

Bivši potpredsednik SAD, u vreme administracije Baraka Obame, priznao je time >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da će crni birači imati važnu ulogu u njegovom nastojanju da na izborima 3. novembra porazi aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa.

"Imam veliku čast da objavim da sam za kandidatkinju za potpredsedničko mesto izabrao Kamalu Haris, neustrašivu borkinju za malog čoveka, i jednog od najboljih javnih službenika u zemlji. Zajedno ćemo pobediti Trampa", naveo je Bajden na Tviteru.

Haris, 55-godišnja pravnica i senatorka iz Kalifornije, bila je među učesnicima unutarstranačke borbe za predsedničkog kandidata Demokratske stranke.

Jedna je od najpoznatijih ličnosti te stranke i brzo je postala favorit za mesto potpredsedničkog kandidata kada je odustala od borbe za Belu kuću.

Pre ulaska u Senat, šest godina je bila ministarka pravde Kalifornije, a pre toga okružni pravobranilac u San Francisku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.