BELORUSKE VLASTI PRIMORALE TIHANOVSKU DA ODE IZ ZEMLJE? Izborni štab tvrdi da nije imala izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Avg.2020, 10:53

BELORUSKE VLASTI PRIMORALE TIHANOVSKU DA ODE IZ ZEMLJE? Izborni štab tvrdi da nije imala izbora

Komitet za državne granice Belorusije potvrdio je da je kandidatkinja za predsednicu Belorusije napustila zemlju.

Izborni štab kandidatkinje opozicije na predsedničkim izborima saopštio je danas da su beloruske vlasti primorale Svetlanu Tihanovskaju da napusti zemlju uprkos krvavim demonstracijama protiv navodne pobede i reizbora Aleksandra Lukašenka.

- Vlasti su je izvele iz zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nija imala izbora. Samo 5 minuta pre upada policije, razgovarali smo o narednim potezima i planovima. Budite uvereni da nije nameravala da napusti zemlju - izjavila je saradnica Tihanovskaje Olga Kovalkova, prenosi Rojters.

Izborni štab nije uspeo da stupi u kontakt sa Svetlanom Tihanovskajom sve do danas kada je potvrđeno da se pridružila svojoj deci u Litvaniji.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.