BAJDEN SPREMIO OSVETU TRAMPU? Objavio šta će prvo da uradi ako postane predsednik

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2020, 16:22

BAJDEN SPREMIO OSVETU TRAMPU? Objavio šta će prvo da uradi ako postane predsednik

Džozef Bajden se nalazi blizu pobede na predsedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama

Bivši potpredsednik SAD-a još nije proglasio pobedu na izborima, ali se iz njegovim izjava može naslutiti da se polako priprema za ulazak u Belu kuću.

Još nisu poznati konačni rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << predsedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prema poslednjim projekcijama vodećih svetskih medija, demokratski kandidat Džozef Bajden u prednosti nad aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom.

U ovom trenutku Bajden ima 264 elektora, a Tramp 214.

Bajdenu za pobedu treba 270 glasova.

Today, the Trump Administration officially left the Paris Climate Agreement. And in exactly 77 days, a Biden Administration will rejoin it. https://t.co/L8UJimS6v2

— Joe Biden (@JoeBiden) November 5, 2020

Bajden je najavio i svoj potencijalno prvi veliki potez ako postane predsednik SAD.

To je objavio na svom zvaničnom Tviter profilu.

- Danas je Trampova administracija služeno napustila Pariski sporazum o klimi. I za tačno 77 dana, Bajdenova administracija će mu opet pristupiti - napisao je Bajden u svom tvitu

Podsetimo, danas je dan kada je SAD službeno napustio Pariski sporazum o klimi koji je snagu stupio krajem 2016. godine.

Bivši američki predsednik Barak Obama potpisao je taj sporazum u ime SAD, a Tramp je ubrzo Ameriku iz povukao iz ovog sporazuma.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.