Izvor: RTS, 08.Feb.2021, 08:25

Andres Araus proglasio pobedu na predsedničkim izborima u Ekvadoru

Kandidat levice za predsednika Ekvadora Andres Araus tvrdi da je pobedio na izborima koji su u nedelju održani u toj latinoameričkoj zemlji.
Andres Araus je rekao da je pobedio svog glavnog rivala Giljerma Lasoa, ali nije precizirao da li ima dovoljno glasova da izbegne drugi krug izbora, prenosi Rojters.

Građani Ekvadora u nedelju su birali novog predsednika, a Araus, 36-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomista i štićenik bivšeg predsednika Rafaela Koree, vodio je u anketama zbog obećanja da će direktno uplatiti milijardu dolara porodicama i suprotstaviti se uslovima paketa finansijske pomoći MMF-a od 6,5 milijardi dolara, prenosi britanska agencija.
Kako je ranije objavljeno, pobeda Arausa značila bi povratak Latinske Amerike na levičarsku politiku, koja je već pobedila u Argentini i Boliviji.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.