Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Okt.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alijev ostaje predsednik Azerbejdžana

BAKU - Dosadašnji predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev ostaće i dalje na toj funkciji jer je prema prvim nezvaničnim izbornim rezultatima danas održanih predsedničkih izbora ubedljivo pobedio sa preko 80 odsto osvojenih glasova.

Pobeda Alijeva bila je očekivan i pre izbora, S obzirom na to da glavni opozicioni kandidati nisu ni želeli da učestvuju u predsedničkoj trci optužujući Zapad da ignoriše >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kršenje demokratskih principa u naftom bogatom Azerbejdžanu. Izveštaji iz Bakua pokazuju da je Alijev nadmoćno obezbedio još jedan mandat i da je osvojio 80,5 odsto glasova izašlih birača.

Centralna izborna komisija saopštila je da je izlasnost na ovim izborima bila 75,65 odsto, što je za četiri odsto više nego na prethodnim izborima 2003. godine.

Oko 400 posmatrača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) posmatralo je izbore. OEBS je još ranije kritikovao vlast zbog izbornih neregularnosti i zabrane održavanja mitinga opozicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.