AKTIVIRALA SE VOJSKA U PRESTONICI BELORUSIJE! Demonstranti ne odustaju - IMA POVREĐENIH (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 00:51

AKTIVIRALA SE VOJSKA U PRESTONICI BELORUSIJE! Demonstranti ne odustaju - IMA POVREĐENIH (FOTO/VIDEO)

Nakon završetka predsedničkih izbora u Belorusiji, počeli su protesti opozicije. U nekoliko gradova je izašlo više stotina ljudi, nezadovoljnih rezultatima izbora.

Nekoliko stotina demonstranata okupilo se u centru Minska. Oni su počeli da gađaju policiju kamenicama, nakon čega je policija odgovorila svetlećim granatama, vodenim topovima i suzavcem.

Nekoliko jakih eksplozija je odjeknulo, ima i povređenih.

Баррикады и перфоманс >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/Leshy3sGIC

— Усы Пескова (@Sandy_mustache) August 9, 2020

Na trgu su izašla i kola hitne pomoći. Nekoliko osoba je povređeno.

Demonstranti dižu barikade, skandiraju parole, pale baklje i mašu nacionalnim zastavama. U području gde su u toku neredi, oseća se jak miris suzavca.

Pored Minska, pristalice opozicije su izašle i u Vitepsku, Grodnu i Brestu. Tamo policija vrši hapšenja. Međutim, najnapetija situacija je u beloruskoj prestonici.

Podsetimo, na predsedničkim izborima u Belorusiji pobedio je dosadašnji predsednik Aleksandar Lukašenko sa oko 80 odsto glasova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.