Zukorlić: Pristalicama Islamske države smeta moje pomiriteljsko opredeljenje

Izvor: Blic, 03.Jul.2016, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlić: Pristalicama Islamske države smeta moje pomiriteljsko opredeljenje

Poslanik Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je da mu pristalice Islamske države prete smrću zbog njegovog "mirovnjačkog i pomiriteljskog opredeljenja" u politici.

Zukorlić je za radio Slobodna Evropa rekao da je u "neprestanoj komunikaciji" s nadležnim organima, jer pretnje zahtevaju temeljnu istragu i procenu njegove bezbednosti.

- Smeta im kada neko predstavlja muslimansku kulturu originalno, bez nasilja, mržnje i isključivosti. Smetaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << im umerene opcije, posebno ako dolaze od nekoga ko je verski učen i sposoban da tumači islam, a ko sve to implementira kroz civilizacijske aktivnosti u ovom slučaju kroz političku aktivnost - rekao je Zukorlić.

On je ocenio da se na taj način Islamskoj državi smanjuje krug delovanja, jer potvrdjuje da muslimani mogu biti "integrativni faktor, konstruktivni, bez odricanja od sopstvene vere i sukoba sa drugima".

Pročitajte još:

Sarajevski portal saff.ba preneo je vest i video snimak medijskog servisa takozvane Islamske države Furat Medija, u kojem poziva svoje pristalice da ubiju Zukorlića.Na snimku pristalice Islamske države optužuju Zukorlića da je izdao islam, jer se pred poslednje izbore odrekao pozicije glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji i postao političar.

Pored toga, optužuju ga i što je pozivao muslimane da glasaju na izborima i prihvatio da bude poslanik u hrišćanskoj zemlji.

Zukorlić je objasnio da mu se zamera što je ulaskom u parlament Srbije priznao "neverničke organe", jer Islamska država u svojoj ideologiji ne priznaje sisteme organizovane po savremenim standardima demokratije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zukorlić: Džihadisti mi prete jer želim mir

Izvor: B92, 03.Jul.2016

Poslanik BDZ Muamer Zukorlić izjavio je da mu pristalice ID prete smrću zbog njegovog "mirovnjačkog i pomiriteljskog opredeljenja" u politici...Zukorlić je za radio Slobodna Evropa rekao da je u "neprestanoj komunikaciji" s nadležnim organima, jer pretnje zahtevaju temeljnu istragu i procenu njegove...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.