Zorana Mihajlović u Tirani o projektima Srbije i Albanije

Izvor: Blic, 06.Feb.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Mihajlović u Tirani o projektima Srbije i Albanije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas u Tirani sa ministrom za ekonomski razvoj, trgovinu i preduzetništvo Albanije Arbenom Ahmetajem o infrastrukturnim projektima od regionalnog značaja.

To je prvi bilateralni sastanak srpskih i albanskih zvaničnika u Tirani nakon 23 godine, saopštila je Vlada Srbije.

U saopštenju se ističe da je današnjim sastankom nastavljena saradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << započeta na konferenciji o Zapadnom Balkanu, održanoj krajem avgusta prošle godine u Berlinu, na kojoj je premijer Srbije Aleksandar Vučić albanskom premijeru Ediju Rami predstavio projekte za saradnju.

"Srbija i Albanija su partneri u realizaciji infrastrukturnih projekata sa ciljem da dve zemlje zajednički nastupaju pred Evropskom unijom u realizaciji projekata", rekla je Zorana Mihajlović na konferenciji za novinare u Tirani.

Ona je istakla da partnerstvo Srbije i Albanije kroz zajedničke nastupe u obostranom interesu za ekonomsko, regionalno osnaživanje kroz povezivanje.

Nakon sastanka je saopšteno da je formirana zajednička, srpsko-albanska, Radna grupa koja će do 1. aprila formulisati predlog zajedničkog dokumenta za saradnju koji je već okvirno dogovoren u Nemačkoj o čemu su se dva premijera dogovorila u Berlinu.

Radna grupa će se baviti velikim infrastrukturnim projektima od kojih je ministarka izdvojila izgradnju puta Niš-Priština-Tirana, uz perspektivu povezivanja sa albanskim lukama, izgradnju Koridora 11 od Beograda do Crne Gore i njegovo ukrštanje sa Jadransko-jonskim autoputem, takozvanim Plavim koridorom, te rekonstrukciju pruge Beograd-Bar i njeno povezivanje lukama u Albaniji.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.