Izvor: B92, 21.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Odbio sam da primim optužnice

Beograd, London -- Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da od države ne treba očekivati nikakve brze reakcije u smislu hapšenja i izručivanja Lukića, Đorđevića, Pavkovića i Lazarevića. Gostujući u ponedeljak uveče na Radio-televiziji Srbije, Živković je podsetio da "svi znamo već četiri godine da su i Pavković i Lazarević i Đorđević i Lukić bili na Kosovu i Metohiji". "Nije valjda potrebno četiri godine da neko utvrdi da su oni komandovali tim snagama. Prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednje posete, Karla del Ponte mi je donela gomilu papira na kojoj je pisalo da su to optužnice, čak je bilo i ponuđeno da ih primim i potpišem. Ja sam odbio da to uradim iz više razloga, pre svega zato što ja nisam adresa kojoj treba dati optužnice, a ispod te prazne crte pisalo je Federal Republic Serbia and Montenegro', ja sam rekao Karli del Ponte da to ne postoji", rekao je Živković.

Karla del Ponte je u ponedeljak uveče u Londonu potvrdila da joj nije pošlo za rukom da optužnicu uruči premijeru Srbije. "Sudija je tu optužnicu potvrdio drugog oktobra, a ja sam sledećeg dana boravila u Beogradu gde sam je, kao što znate, uz neke teškoće, konačno predala ministru inostranih poslova. S obzirom na to da oni do sada nisu uhapšeni i prebačeni u Hag, videćemo šta će se desiti sada, pošto je optužnica postala javna", rekla je Karla del Ponte.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.