Utorak, 21.10.2003.

09:06

Živković: Odbio sam da primim optužnice

Izvor: B92

Default images

Premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da od države ne treba očekivati nikakve brze reakcije u smislu hapšenja i izručivanja Lukića, Đorđevića, Pavkovića i Lazarevića. Gostujući u ponedeljak uveče na Radio-televiziji Srbije, Živković je podsetio da “svi znamo već četiri godine da su i Pavković i Lazarević i Đorđević i Lukić bili na Kosovu i Metohiji". "Nije valjda potrebno četiri godine da neko utvrdi da su oni komandovali tim snagama. Prilikom poslednje posete, Karla del Ponte mi je donela gomilu papira na kojoj je pisalo da su to optužnice, čak je bilo i ponuđeno da ih primim i potpišem. Ja sam odbio da to uradim iz više razloga, pre svega zato što ja nisam adresa kojoj treba dati optužnice, a ispod te prazne crte pisalo je ‘Federal Republic Serbia and Montenegro’, ja sam rekao Karli del Ponte da to ne postoji”, rekao je Živković.

Karla del Ponte je u ponedeljak uveče u Londonu potvrdila da joj nije pošlo za rukom da optužnicu uruči premijeru Srbije. “Sudija je tu optužnicu potvrdio drugog oktobra, a ja sam sledećeg dana boravila u Beogradu gde sam je, kao što znate, uz neke teškoće, konačno predala ministru inostranih poslova. S obzirom na to da oni do sada nisu uhapšeni i prebačeni u Hag, videćemo šta će se desiti sada, pošto je optužnica postala javna”, rekla je Karla del Ponte.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: