Završena poseta kopnene zone

Izvor: S media, 10.Jul.2009, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završena poseta kopnene zone

Predsednik Srbije Boris Tadić i ministri odbrane i policije Dragan Šutanovac i Ivica Dačić obilaskom baze Vojske Srbije Cepotina kod Bujanovca završili posetu kopnenoj zoni bezbednosti.

Ministar odbrane Dragan Šutanovac rekao je novinarima da očekuje da će izgradnja baze biti završena do kraja godine i na njoj će se obučavati pripadnici Vojske Srbije i medjunarodnih armija za učešće u medjunarodnim mirovnim misijama.

On je kazao da očekuje da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << to biti najmodernija baza u regionu u kojoj će moći da bude smešteno oko 1.000 vojnika.

Baza se prostire na 35 hektara a planirano je da se proširi na još 65.

Ukupni troškovi izgradnje baze iznose 1,6 milijardi dinara od kojih je do sada utrošena jedna milijarda.

Kopnenu zonu bezbednosti gde je u noći izmedju srede i četvrtka napadnuta patrola žandarmerije, danas su osim Tadića, Šutanovca i Dačića obišli i načelnik Generalštaba Miloje Miletić, načelnik Vojno bezbednosne agencije Svetko Kovač, načelnik Bezbednosno informativne agencije Saša Vukadinović i direktor policije Milorad Veljović.

Tadić je tom prilikom izjavio da će država ozbiljno tretirati svaki napad na pripadnike snaga bezbednosti, ali da neće reagovati prekomernom upotrebom sile.

Govoreći o napadu na žandarme nedaleko od Lučana, u opštini Bujanovac, Tadić je ocenio da je to čist teroristički akt ali da treba sačekati rezultate istrage kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za to.

Šutanovac je danas u telefonskom razgovoru sa komandantom Južnog krila NATO Mark Ficdžeraldom zatražio pomoć u rešavanju slučaja napada na dvojicu pripadnika Žandarmerije.

U napadu koji se dogodio pre dva dana kod sela Lučani u opštini Bujanovac teže je ranjen Nenad Nikolić, a lakše povrede zadobio je Miloš Cerović, obojica pripadnici kraljevačkog odreda Žandarmerije.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.